‘Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients.’

Richard Branson

Geluk voor werknemers in bedrijven

Hoe belangrijk voor de werknemers in je organisatie, is hun werkgeluk. Het is duidelijk dat mensen die goed in hun vel zitten, met elkaar ervoor zorgen dat er een mooi bedrijf ontstaat. Een werkgelukdeskundige helpt om het werkgeluk in je organisatie te vergroten. Allerlei factoren kunnen het werkgeluk beïnvloeden. Bedrijven met gelukkige werknemers floreren beter.

 

 

Individuele gesprekken

Ik focus én op de individuele mens, én op het hele team. Hoe minder stress je ervaart, hoe fijner je aan het werk bent. Er kunnen bij de werknemers in bedrijven allerlei dingen spelen. Misschien slaapt er één al een paar weken slecht. Een ander zou problemen kunnen ervaren met haar relatie. Voor weer een ander valt de opvoeding van zijn kinderen zwaar. Misschien speelt een zieke hond, een onaardige buurman, of een schoonmoeder een akelige rol. Het zou zo maar kunnen.

Dit is mijn missie: mensen inzicht in zichzelf te laten krijgen, helpen ontwaken, samen de puzzelstukjes leggen in het leven. Samen met jouw werknemer ben ik in gesprek. Ik luister, stel de vragen en samen komen we erachter hoe de kwartjes vallen. Dat gaat in een sfeer van vertrouwen, respect en geen oordeel.

 

Als gelukscoach ga ik vooral uit van het contextuele gedachtegoed. Ik kijk hoe het gezin van herkomst invloed heeft op het werkgeluk.

Met inzicht in jezelf, je omstandigheden, ga je anders naar alles kijken, óók naar je werk, je collega’s, je klanten. Het leven wordt er een stuk mooier van. Bedrijven ook meer floreren.

Als mensen doorkrijgen dat ze invloed hebben op hun werkgeluk, zijn ze vaak bereid om daarvoor te gaan.

groepsessies in bedrijven

Tijdens de workshops krijgen de werknemers tools en tips voor meer werkgeluk. Thema’s die kunnen spelen zijn:

  • balans
  • kwetsbaarheid
  • collega’s
  • talenten
  • relaxen
  • uitdaging

Laat je team weer bruisen van energie. Het gaat lekker spetteren in bedrijven!

De gelukkig werken

piramide
Bron: Onno Hamburger

Werkgever

Bedrijven vragen veel energie van jou. Jij als werkgever kan wel wát tijd stoppen in persoonlijke gesprekken. Echter de meeste tijd heb je het druk met innoveren, beleidsvoering, communicatie met klanten. Dan is het heerlijk om een werkgelukdeskundige in huis te hebben voor meer glimlach! 

gespreksonderwerpen

Ik had zoveel moeite met kritiek. Baalde zo van feedback van klanten, dat ik steeds minder zelfvertrouwen kreeg. Steeds bozer werd ik en meer geïrriteerd als iemand wat over mijn werk zei. Nu weet ik dat het alles te maken heeft met die meester in groep 6, die constant kritiek op me had, en zelfs een rekenblad voor mijn neus verscheurde. Terwijl ik dit besef, kan ik veel beter omgaan met feedback. Nu weet ik gewoon dat ik verbeterpunten heb. En daar is niets mis mee.

Ik voel me vaak gestresst. En pas kwam ik erachter dat simpele ademhalinsgoefeningen, met behulp van een app op mijn telefoon mij helpt en het lijkt – ik zeg het voorzichtig – het lijkt of ik veel vrolijker naar mijn werk ga. Ik vind mijn collega’s ineens ook een stuk leuker.

Ik was er heel goed in andere collega’s de schuld te geven van mijn onzekerheid. Nu voel ik wel dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn gevoel en handelen

wetenschappelijk bewezen

werkgelukdeskundige, happy, werk, werkgeluk, organisatie
Je kunt er als bedrijf niet meer om heen, om het thema werkgeluk. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die gelukkig zijn in hun werk, zich minder vaak ziek melden, creatiever zijn en meer innovatief. Het bedrijf wordt gezonder, er wordt meer gelachen op de werkvloer, en de klanttevredenheid wordt duidelijk groter.
Previous
Next

Meer werkgeluk in jouw organisatie? Laat mensen schitteren in hun werk

Het zou toch heerlijk zijn als je mensen weer verliefd worden op hun werk, hun passie weer voelen en huppelend naar hun werk gaan? Ik ben ervan overtuigd dat het zo goed is als mensen hun verhaal mogen doen, zich gehoord voelen en hun eigen plek in de organisatie weer in gaan nemen.

Wil je ook meer bloei, groei en kracht in je bedrijf? Wil je ook meer werkgeluk creëren? 

Zowel op locatie, als bij mij in de kroeg, de coachingsruimte, kan de begeleiding plaatsvinden. Al luisterend, schrijvend en pratend kom je erachter hoe je balans kan krijgen in je leven, beter omgaan met je collega’s en wat je kan helpen je talenten te ontwikkelen. Neem contact met me op per mail, of bel: +31 611 28 73 04

Gelukkigmetjewerk 2019 © All rights reserved