droom, dromen, simone levie

Dromen

Van dromen naar doen

Soms denk ik: Laten we gewoon gaan werken, gewoon er tegen aan. Niet denken of we wel uitgedaagd worden, niet wakker liggen omdat je graag wil dat je leven zin heeft. Niet piekeren of je wel de wereld een beetje mooier kan maken. Maar dan zie ik mensen vast lopen, omdat ze jaren lang dingen doen die niet bij hen passen, of dat ze alles maar over zich heen laten gaan, of dat ze maar genoegen nemen met hoe het leven nu is. Het is niet voor niks dat het aantal mensen met burnout klachten toeneemt.  Ik moet hier toch wat mee. Ik moet vertellen hoe je meer werkgeluk kan beleven. En dat kan zijn, dat je zin gaat geven aan je huidige werk, dat je gaat ontdekken hoe je bij je huidige werkgever meer uitdaging gaat ervaren. En het kan ook zomaar zijn, dat je heel ergens anders je geluk gaat beproeven. In ieder geval: Ga ontdekken wat bij je past. 

Zingeving

Misschien vind je het allemaal wel goed zo, een rustig kabbelend leven. Het kan ook zijn dat je ergens een gevoel hebt iets te willen betekenen, dat je de wereld een beetje mooier wil maken, maar dat je gehinderd word, door allerlei aannames. Je denkt dat je niet goed genoeg bent, of niet getalenteerd genoeg, of dat je het geld niet hebt. Simone Levie rekent daarmee af. 

Play Video

Quotes uit het boek 'Start before you are ready'

durven, doen, dromen, simone levie, angste

Start before you're ready

van stiekem dromen naar groots doen

Simone Levie heeft van alles meegemaakt, van haar ouders ook onverwerkt verdriet meegekregen. En op een gegeven moment was ze er klaar mee. Ze liet zich niet langer regeren door haar omstandigheden, de cultuur waarin ze geboren werd. Ze heeft haar rug gerecht. Nu geeft ze vrouwen het zetje dat ze nodig hebben. ‘Start before you’re ready’. Stop met het denken dat je eerst helemaal moet weten hoe je iets aan moet pakken en wat je doel is, wat je mogelijkheden zijn. Ga ervoor, pak aan. Je kunt het.

Ik ben enthousiast geworden van het boek. Er staan veel levensverhalen in. Van Simone Levie zelf, en ook van anderen. Aan het einde van elk hoofdstuk geeft de auteur oefeningen. Zo is het ook een werkboek. Ik ben aan het werk gegaan. Ook mijn omgeving moet er aan geloven. Hiernaast zie je enkele van de affirmaties die het boek opsieren en je moed geven om vrijer te leven.
Previous
Next

Toch maar gaan dromen dan?

‘Blijf zitten waar je zit en verroer geen lid’. Dat riepen we als we verstoppertje speelden. Laten we maar uit onze schuilplaats komen, ga het boek lekker lezen. Als je op Flakkee woont, dan zou je zomaar eens geluk kunnen hebben en het boek vinden in het gelukshuisje op Korteweegje in Dirksland.

Of je koopt het, dan kan je het houden, en doorgeven.

En je kunt ook eens overwegen om al schrijvend je verlangens te ontdekken. Daar zijn mooie workshops voor ontwikkeld.

‘1,2,3…100, ik kom!’

Blijf op de hoogte

Gelukkigmetjewerk 2019 © All rights reserved