1
Uur
1
Karoshi
0
% Mindset
1
% Omstandigheden

Genieten van je werk

Gemiddeld spenderen we 90.000 uren van ons leven aan het werk. Dan is het wel een goed idee, dat je kan genieten van je werk.

Heel veel mensen ervaren geen werkgeluk. Ze werken omdat er geld binnen moet komen, ze kunnen bijna hun bed niet uitkomen, of hebben last van stress.

In Japan sterven elk jaar 10.000 werknemers, ten gevolge van ernstige werkstress. Ze hebben er zelfs een naam voor: ‘Karoshi’ of ‘dood door overwerk’.

Invloed op werkgeluk

Gelukkig hebben we invloed op ons werkgeluk. 10 procent van ons geluksgevoel hangt af van omstandigheden, 40 procent van onze mindset. 10 procent van onze baas, en nare collega’s, en 40 procent van hoe we daar mee omgaan. 10 procent van ons inkomen, en 40 procent va onze tevredenheid.

Als we leren onze mindset te veranderen, een andere manier van leven ontdekken, zullen we meer positieve invloed hebben op ons geluksgevoel, en dus ook op ons werkgeluk.

Shit

Het kan zijn dat jij nare dingen meegemaakt hebt. Dan is het belangrijk dat je dat niet ontkent, wegmoffelt alsof het niet gebeurd is. De shit, de ellende, de drempels naar een gelukkiger leven moeten eerst aandacht krijgen. Dit kan door gesprekken, therapie, EMDR.

Ook kunnen daarin Helende Verhalen een heilzame werking hebben.

Mindset

Daarna is de tijd gekomen om verschillende interventies in te zetten die jou helpen weer op adem te komen.

Ontdekken hoe je tot rust kan komen, is er één van. Een dankbaarheidsboekje inzetten is een tweede. Iets voor iemand doen, cadeautjes of aandacht schenken is een derde. En zo zijn er nog een groot aantal manieren om te leren omgaan met ingewikkelde dingen.

 

Samen

Samen met jou gaan we ontdekken of jij nog drempels hebt, en ook wat jou kan helpen meer werkgeluk te ervaren. Je zal erachter komen dat je meer invloed op je leven hebt, dan wie ook. Dat geeft kracht en verademing.

Gun jezelf daarachter te komen.

Gelukkigmetjewerk 2019 © All rights reserved