verbinding, uitdaging en zingeving

Hooggevoelig

O, wat vond ze het verschrikkelijk, onze bonusdochter. Ze moest de borden en bestek van andere mensen naar de keuken brengen. Vieze kledderborden, vorken vol slijm, messen waar de boter nog aan kleefde. Die moest ze vastpakken en in de afwasmachine zetten.
Met de mensen die van het buffet kwamen eten had ze weinig contact, geen verbinding. Nou ja, ze zei: ‘Good evening.’ En dat was het dan. Als ze toch een gesprek aanging, werd ze erop aangesproken. Het was te druk om te leuteren.

Australië, verbinding, mindset, backpacker, restaurant
verbinding, mindset, reisbureau, teleurgesteld, verdriet

Uitdaging

Maartje reist. Dat is haar lust en haar leven. Ze was in Nederland juf. Leerlingen vonden haar leuk. Ze deed er speciale dingen. Ze wist ook veel. En als ze het niet wist, dan deed ze alsof. Dat vonden haar kinderen prima.
In Australië, Byron Bay, kreeg ze werk op een reisbureau. Het was een spél dat ze met de toeristen speelde, een prachtig spel. De klanten en zijzelf hadden er plezier in. Haar bazen genoten ervan. Ze haalde veel opdrachten binnen, met haar lach, haar woorden, haar hele doen.

Nu zit ze in Nieuw Zeeland. Het is er koud, het regent, alles is grijs. Met een kabelbaantje komt ze op haar werk. Haar werkplek is een prachtig restaurant, met een weids uitzicht. Door de ramen ziet ze bergen, watervallen, het wolkenspel. ‘Als het tenminste niet regent,’ zegt ze dan.

Falen?

Moet je dan daar blijven werken? Moet je persé volhouden? Is veranderen van werk falen?
‘Je leert er vast van,’ opper ik. (ik ben geen millennial). ‘Nou, ik leer ontzettend,’ klaagt ze. Ik loop de hele dag door een hal met spiegels. Bij elke stap die ik neem, zie ik mezelf in de spiegel. Ik kom mezelf dus tegen. Elk moment van de dag. Het is me wel duidelijk dat ik bewondering nodig heb, dat ik me geliefd wil voelen en dat mijn collega’s mijn vrienden zijn. Dát wil ik.

verbinding, falen, mindset
mindset, marije, werkgeluk, verbinding

Verbinding, uitdaging en zingeving

Ik knik. Ze ziet het niet door de telefoon. Maar ze weet het. Zij laat zien wat we allemaal zo hard nodig hebben om ons gelukkig te voelen: verbinding, uitdaging en zingeving. Eigenlijk mist ze ze alledrie.
En we hebben het overal nodig, thuis, in de relaties en op het werk.

Rest nog de vraag: Moeten we die drie elementen buiten onszelf zoeken, of kunnen we daar zelf wat mee?

Mindset

Moet Maartje solliciteren? Of gaat ze haar mindset veranderen?
Ik ben benieuwd.

Het is nu wéken verder. Ze redt het wel, die meid. Ze leert de zon weer te zien, achter de wolken, achter de regen. Het geluk lacht haar weer toe. De zomer komt er weer aan. Ze heeft weer heel wat oplossingen bedacht. En ze werken nog ook.

Ze walgt ervan, als haar mooie slanke vingers onder de garnalensaus zitten. Nog steeds.

En: ze heeft voor verbinding gezorgd. Ze is vrienden geworden met haar collega’s, kletst met hen, heeft lol met ze en ze wordt gewaardeerd. Dat bevalt haar bést.

Ze heeft een baan ernaast gevonden. Daar haalt ze de voldoening uit.

Ik hoef me niet ongerust te maken over haar.

mindset, werkgeluk

lees meer over werkplezier

Australië, verbinding, mindset, backpacker, restaurant

Trots

Ik ben trots op d’r. Ze doet het maar weer. Klik op de foto om meer over haar te zien.

Blijf op de hoogte

Vond je deze blog de moeite waard? Deel het met je vrienden

Gelukkigmetjewerk 2019 © All rights reserved