Hallo,

Gelukscoach

Werkgelukdeskundige

Mijn droom

Ik wilde zo graag geneeskunde studeren. Mijn droom was: dokter worden, kinderarts, jeugdpsychiater. Maar de ellende was dat ik slecht was in de exacte vakken, natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie. En die had ik gewoon nodig, allemaal! Mijn wiskundeleraar gaf het advies om maar Nederlands te gaan studeren.

Ik zie me weer zitten in het lokaal natuurkunde bij leraar Scheen. Hij was wat aan het uitleggen en ik snapte er helemaal niks van. Ik was het enige meisje van de klas en ik wist niet dat er lagers bestonden en al helemaal niet hoe ze werkten. Mijn leraar Scheen zag het: ‘Ze snapt het niet.’ (Ik heb waarschijnlijk heel glazig gekeken). En heel liefdevol sprak hij me toe: ‘Je begrijpt het niet, he? Geeft niets. Ik ga het je uitleggen.’

Ik heb mijn gymnasium-diploma gehaald, een vijf voor natuurkunde en scheikunde, daarnaast zevens en zessen, precies wat ik nodig had om te slagen.

Geneeskunde

Wat heb ik genoten van mijn geneeskundestudie in Amsterdam; colleges volgen over anatomie, fysiologie, genetica. Elke vrijdagmorgen stond ik vroeg op, om, om kwart over acht mijn lievelingsvak ‘psychiatrie’ te volgen. Ja, psychiater, dat wilde ik worden.

Toen mijn lief in mijn leven kwam, en met hem, in nog geen tien jaar onze vijf kinderen, kwam er niets meer van studeren. Het knaagde, ik stopte het weg, en deed mijn uiterste best om huisvrouw te zijn.

Einde van een droom

Toen kwam er een telefoontje, van de VU. ‘Als ik nog verder wilde studeren, dan moest ik de studie binnen een jaar oppakken. Er gingen dingen rigoureus veranderen in de studierichting Geneeskunde. Als ik nu niet mijn studie vervolgde, dan verliep mijn diploma en kon ik van voren af aan beginnen. Ik had een gezin met jonge kinderen en co-schappen was een stage die 80 uur per week vergde. ‘Ik hoor, dat je het graag wil, maar dat je het nu niet kan,’ sprak de stem aan de andere kant van de telefoon.’ ‘En zo is het,’ zei ik ferm. Toen ik de hoorn op de haak gelegd had (ja, zo ging dat toen nog echt) kwamen er veel tranen. Ik was een droom kwijt en die kwam nooit meer terug. Zo voelde dat.

Rust

Er was een deur dichtgegaan, maar na een periode van gemis, verdriet en teleurstelling, woei een raam wijdopen. Het leek wel of er een rust ontstond, toen ik wist dat deze studie voor mij definitief voorbij was. Het was over en het was goed zo. Ik besloot te ontdekken wat er op mijn pad kwam, en te ontvangen wat ik kreeg.

Helende Verhalen

Tijdens mijn opleiding Speciaal Onderwijs, Special Needs heb ik me gespecialiseerd in Echtscheiding én in Helende Verhalen. Ik kocht er boeken over, ging de verhalen gebruiken in mijn klas. Ook maakte ik voor mijn leerlingen helende verhalen. Er ontstond voor ieder kind een verhaal, speciaal voor hem of haar. Vrijdagsmiddags gingen de gordijnen dicht, een kaarsje aan en we hadden een topmoment. Het werd een klas waarin de kinderen zich gezien voelden.

Als therapeut ging ik de verhalen inzetten tijdens mijn sessies. Elly, mijn collega, en ik zagen bijzondere resultaten; een jongen die zindelijk werd, een meisje dat, na lange tijd weer makkelijk in slaap viel. Ik ontdekte dat de verhalen kinderen krachtig maakten. Ze leerden omgaan met moeilijke dingen en ook oplossingen vinden voor hun problemen. Ik ben die verhalen steeds meer gaan maken en gebruiken.

Zo ontstond mijn Bureau Helende Verhalen, een plek waar kinderen en volwassenen een Helend Verhaal konden krijgen, die speciaal voor hen gemaakt werd én waar mensen leerden Helende Verhalen te schrijven, voor zichzelf of voor de ander.

Werkgelukdeskundige

Ik ben me verder gaan ontwikkelen. Veel geleerd van en over het bedrijfsleven. Een opleiding gevolgd over werkgeluk en de contextuele blik daarop (hoe heeft je gezin van herkomst invloed op je werkgeluk), gegeven door Thea Bombeek, in Antwerpen. Ik heb ontdekt hoe je je werkgeluk kan vermeerderen. Onno Hamburger gaf me een gedegen opleiding voor werkgelukdeskundige. 

Via een weg van geneeskundestudent, vrijwilliger bij gehandicaptenzorg, leerkracht, moeder en bonusmoeder, kindertherapeut, schrijver van helende verhalen, werd ik gelukscoach. Veel energie stop ik nu in mijn werk als werkgelukdeskundige. En het bevalt me best. Het geluk zit soms in een klein hoekje.

Aarzel niet. Neem gerust contact op.

Wil je meer informatie of even van gedachten wisselen? Vul dit formulier in, of bel

geertje@gelukkigmetjewerk.com

+31 611 28 37 04

Play Video

Gelukkigmetjewerk 2019 © All rights reserved